Bemutatkozás

Nyomtatóbarát változatCikk küldése e-mailbenPDF version

Köszöntjük a Pro-Elektronic Bt. megújult honlapján!

Kérem, engedje meg, hogy néhány szóban bemutassam cégünket.

Televízió javítás

TV javítással a 90-es évek elején kezdtem el komolyabban foglalkozni. Több szervizben is voltam résztulajdonos, de egyéni vállalkozóként is űztem már a szakmát. A 90-es években a hazai mellett, rengeteg használt TV készülék került be nyugatról, melyek javítása mindig nagy kihívást jelentettek számomra. Nyugaton már akkor létezett a fogyasztói társadalom. A szervizek magas rezsi-órabére és az egyre olcsóbb új fejlesztések miatt a készülékek a szemétbe, majd a kelet európai emberek háztartásába kerültek. Abban az időben egy kapcsolási rajz kincsnek számított. Nem egy olyan rajzom van, ami egy rongyosra forgatott fénymásolat fénymásolata. Én mégis szép emlékekkel gondolok vissza azokra az időkre. A 2000-es év fordulópont volt, mint a magam, mint a családom életében, ugyanis lakhelyet változtattunk. Új erőre kapván megalapítottam a Pro-Elektronic Bt-t.

Híradástechnikai műszerek

Pár évnek el kellett, hogy teljen, mire megismerték a munkám, és kialakuljon újra a kliensköröm. Ezen évek alatt tudtam az ötleteimnek élni. Elkezdtem egyéni, célműszereket gyártani híradástechnikai szervizek részére. A műszereimet évek óta bevált kapcsolások alapján készítettem, ami meg is hozta sikerüket. Ilyen műszerek voltak: PRO-REG I.-II. Képcső-regenerálók, PRO-TEST-01. Sorkimenő trafó teszter, PRO-TEST-02 Elkó teszter, EEPROMMER-01 Eeprom égető, stb.

Elektronika Praktika

A szakmában mindig nagy hangsúlyt fektettem a fejlődésre, saját magam képzésére. Így van ez a televízió javításban is. Mégis sok esetben a sötétben tapogatóztam információ vagy kapcsolási rajz hiányában mire rájöttem egy hiba megoldására. Ezek a gyakorlati tapasztalatok az évek során csak gyűltek bennem, de emellett mindig is szerettem megosztani ezeket a kollegákkal.

2005-ben megalapítottam az ELEKTRONIKA PRAKTIKA szakfolyóiratot, mely kifejezettem a híradástechnikai szervizekben tevékenykedő szakemberek számára nyújt segítséget. A kiadvány negyedévente jelenik meg 64 oldalon, és büszkén mondhatom, hogy Magyarországon az egyetlen ilyen jellegű kiadvány.

Egyéni készülékek és ipari javítások

Mindig érdekeltek az új dolgok, új feladok keresése, megvalósítása. Nyitni kell a világra, más szakterületeken is érhetünk el sikereket. A fő profilom mellett kisebb ipari gépeket, berendezéseket javítok, egyéni készülékeket, vezérléseket készítek. Több környékbeli villamos és nem villamos szakembert és üzemet kiszolgáltam már.

Pintyucza László

EP főszerkesztő

Szervizvezető